Ice Cross Challenge

Häftigaste utmaningen

Sigtunarännet Ice Cross Challenge, coolast race!

Ice Cross Challenge är ett lopp för tjejer och killar från 12 år. Det är ett häftigt lopp med ca tio hinder som skall passeras på vägen. Vi rekommenderar hockeyrör, knäskydd, armbågssydd och ryggskydd. Hjälm är förstås obligatoriskt och då gärna fullfacehjälm.

Loppet är ca 350 m och har ca 10 hinder som skall passeras på vägen. Loppet körs i olika heat där de bästa i varje heat går vidare för att slutligen mötas i en tjejfinal och en killfinal. Loppet körs kvällstid på fredag den 14 februari kl 19:00. Fina priser till vinnarna och dessutom lottas priser ut bland alla deltagare. Om du spelar hockey, åker konståkning eller kör roller derby är detta ett perfekt lopp för dig. Det kommer garanterat vara årets häftigaste skridskolopp så kom och kör om du vågar dig på en rejäl utmaning i vinter.

Banbeskrivning (obs hinderna kan komma att ändras)

Hinder 1: Plaströr med ca två meters mellanrum som skall hoppas över.
Hinder 2: Bågar som är ca 1 m höga skall glidas igenom
Hinder 3: En vägg på ca 1 m som skall forceras
Hinder 4: Ca 80 utplacerade däck som skall åkas igenom
Hinder 5: En slalombana med pinnar som skall rundas
Hinder 6: Hopp (ca 50 cm)
Hinder 7: Ramp (upp, horisontellt och ner)
Hinder 8: Slalombana i en med hål perforerad bana
Hinder 9: Iskarusell som snurrar och som skall åkas igenom
Hinder 10: En yta med skum skall passera
Hinder 11: En låda skall glidas igenom medan rök från en rökmaskin försvårar sikten

Anmälningsavgift: 100 kr, anmäl dig här

Om Sigtuna

Sigtuna Stad är Sveriges epicentrum för långfärdsskridskoåkning beläget vid Mälaren, endast 11 km från Arlanda, 37 km från Stockholm och 27 km från Uppsala. Förutom Mälaren finns hundratals andra sjöar i direkt närhet där man kan söka upp de bästa isarna. När du inte åker skridskor kan du besöka kyrkor och ruiner, slott och torparbyar, minsta rådhuset och den största flygplatsen – alla är de en del av vår historia och alla är värda ett besök.

Ta gärna en promenad på Stora Gatan som är Sveriges första gågata. Gågatan anlades år 970, dvs samma år som staden Sigtuna grundades. Idag, tusen år senare, är Sigtuna fortfarande en internationell mötesplats. Mycket tack vare sitt läge och närheten till omvärlden via Arlanda, Sveriges största flygplats. Här börjar Sverige.