Sigtunarännet fulldistans

Det tuffaste loppet

Sigtunarännet Fulldistans är det tuffaste loppet på 50 km.

För att klara genomföra det bör du vara en erfaren långfärdsskridskoåkare med god kondition. Loppet, som har både en motionsklass och en tävlingsklass, går på en naturskön, landnära bana om två varv med start och mål i Sigtuna där man passerar två av kommunens slott längs vägen.

Det finns tre åkarstationer på de två varven där du kan fylla på vätska och energi. I anslutning till dessa åkarstationer finns också toaletter.

Alla i motionsklassen som slutför loppet får medalj. I tävlingsklassen fördelar vi ut sammanlagt 24.000 kr i prispengar i dam- och herrklassen. Förutom prispengar till de tre bästa herrarna och damerna finns ett spurtpris på 2.000 kr redan ca 2 km efter start. För svenska åkare är tävlingsklassen också Marathon-SM sanktionerat av Svenska Skridskoförbundet.

Tävlingsklassen startar kl 10:00 och därefter släpps övriga motionärer i väg på isen löpande för att det inte skall bli trångt på banan. Tävlingslicens krävs för att åka tävlingsklass och kan lösas på plats vid uthämtning av nummerlapp. (Regler för tävlingsklass).

Anmälningsavgift: 600 kr, anmäl dig här

Om Sigtuna

Sigtuna Stad är Sveriges epicentrum för långfärdsskridskoåkning beläget vid Mälaren, endast 11 km från Arlanda, 37 km från Stockholm och 27 km från Uppsala. Förutom Mälaren finns hundratals andra sjöar i direkt närhet där man kan söka upp de bästa isarna. När du inte åker skridskor kan du besöka kyrkor och ruiner, slott och torparbyar, minsta rådhuset och den största flygplatsen – alla är de en del av vår historia och alla är värda ett besök.

Ta gärna en promenad på Stora Gatan som är Sveriges första gågata. Gågatan anlades år 970, dvs samma år som staden Sigtuna grundades. Idag, tusen år senare, är Sigtuna fortfarande en internationell mötesplats. Mycket tack vare sitt läge och närheten till omvärlden via Arlanda, Sveriges största flygplats. Här börjar Sverige.