Sigtunarännet Halvdistans

Loppet för alla

Sigtunarännet Halvdistans kan de flesta skridskoåkare klara med lite träning och vilja.

Loppet är halva fulldistansen dvs 25 km och körs på samma natursköna och landnära bana som Sigtunarännet Fulldistans men endast ett varv istället för två. Start och mål är i Sigtuna och man passerar två av kommunens slott längs sträckan. Det finns en åkarstation längs vägen där du kan fylla på vätska och energi och dessutom för du något gott i samband med målgång. I anslutning till åkarstationen samt start och mål finns tillgång till toaletter. Alla i motionsklassen som slutför loppet får medalj. Sigtunarännet Halvdistans har enbart en motionsklass. Loppet startar samtidigt som Sigtunarännet Fulldistans kl 10:00 så att du kan göra sällskap under första varvet med åkare som kör fulldistans. Alla skridskoåkarna släpps iväg löpande för att det inte skall bli trångt på banan. Ispik eller stavar är tillåtet men var försiktig med stakningen så att du inte skadar bakomliggande åkare.

Anmälningsavgift: 600 kr, anmäl dig här

 

Om Sigtuna

Sigtuna Stad är Sveriges epicentrum för långfärdsskridskoåkning beläget vid Mälaren, endast 11 km från Arlanda, 37 km från Stockholm och 27 km från Uppsala. Förutom Mälaren finns hundratals andra sjöar i direkt närhet där man kan söka upp de bästa isarna. När du inte åker skridskor kan du besöka kyrkor och ruiner, slott och torparbyar, minsta rådhuset och den största flygplatsen – alla är de en del av vår historia och alla är värda ett besök.

Ta gärna en promenad på Stora Gatan som är Sveriges första gågata. Gågatan anlades år 970, dvs samma år som staden Sigtuna grundades. Idag, tusen år senare, är Sigtuna fortfarande en internationell mötesplats. Mycket tack vare sitt läge och närheten till omvärlden via Arlanda, Sveriges största flygplats. Här börjar Sverige.