Boende

Bo i Sigtuna och kör Sigtunarännet

Hitta boende i Sigtuna

Det finns boendealternativ för alla plånböcker i Sigtuna. Gemensamt för dem alla är att det alltid är gångavstånd till isen och aldrig långt till centrum. Flera boende är anpassade för skridskoåkare med möjlighet att packa en lunchmatsäck för skridskoturen, tillgång till bastu och nära till bad och bubbelpool.

Om Sigtuna

Sigtuna Stad är Sveriges epicentrum för långfärdsskridskoåkning beläget vid Mälaren, endast 11 km från Arlanda, 37 km från Stockholm och 27 km från Uppsala. Förutom Mälaren finns hundratals andra sjöar i direkt närhet där man kan söka upp de bästa isarna. När du inte åker skridskor kan du besöka kyrkor och ruiner, slott och torparbyar, minsta rådhuset och den största flygplatsen – alla är de en del av vår historia och alla är värda ett besök.

Ta gärna en promenad på Stora Gatan som är Sveriges första gågata. Gågatan anlades år 970, dvs samma år som staden Sigtuna grundades. Idag, tusen år senare, är Sigtuna fortfarande en internationell mötesplats. Mycket tack vare sitt läge och närheten till omvärlden via Arlanda, Sveriges största flygplats. Här börjar Sverige.