Frågor och svar (FAQ)

När stänger anmälan? Anmälan stänger vid midnatt lördag 21 feb.
Kan jag efteranmäla mig? Ja, det går bra mot en extra avgift om 200 kr.
Finns det något maxtak på antalet deltagare? Ja, vi har beslutat att vi tar emot max 600 deltagare. Därefter stänger vi anmälan.

 

Hur många är anmälda? Tisdag 15 februari kl 16:00 är 265 anmälda, men nu fylls det på snabbt när förhållandena ser gynnsamma ut.
Hur tag jag mig till starten? Starten går vid Strandpromenaden mitt i centrala Sigtuna vid Soldäcksbryggan (https://goo.gl/maps/VVxAs8Ejwxo7EdSK9). Det enklaste är att åka buss från Märsta till Sigtuna Busstation och promenera 200 m ner till isen. Kommer du med bil finns anvisade parkeringsplatser i närheten av isen.
När går starten? Första start går kl 09:30. Vi börjar med att släppa iväg tävlingsklassen och därefter släpper vi iväg alla i minde grupper och börjar med de som kör fulldistans. Det går bra att starta tillsammans även om man åker i olika klasser.
Vart hämtar jag ut min nummerlapp? Nummerlappar hämtas senast kl 09:00 på gräsplanen bredvid minigolfen intill adressen Strandvägen 38A i centrala Sigtuna. Nummerlappsutdelningen är också öppen lördag 19 februari mellan kl 16:00-18:00.
Hur gör jag för att komma i kontakt med tävlingsledningen under tävlingsdagen. Per mail: info@sigtunarannet.se alt nödnumret 076-262 84 90 som hanteras av vår sambandsinhet. Sambandsenheten koordinerar kommunikation mellan alla enheter såsom funktionärer, sjukvård, svävare, blåljus mm.
Måste jag ha hjälm och isdubbar? Ja, det är obligatoriskt i alla klasser.
Är inte isen säker? Jo, vi har regelbundna kontroller av isen men då isen är föränderlig kräver vi ändå att alla deltagare har isdubbar. Alla åker på egen risk.
Får jag ha stavar/pik? Det är ej tillåtet med stavar/pik i tävlingsklasserna, men däremot är det tillåtet i motionsklasserna.
Hur är banan utmärkt? Banan är plogad eller utmärkt med granris beroende på hur snösituationen ser ut under tävlingsdagen.
Kan jag lämna ombyteskläder vid starten? Ja, det går bra att lämna vid nummerlappsutdelningen. Du får en klisterlapp med ditt startnummer som du fäster på den utrustning som du vill lämna in och sen kan du hämta ut dina saker mot uppvisande av nummerlappen.
Finns det vätskestationer längs banan? Ja, det kommer att finnas i Rosersberg och när du vid varvning passerar Sigtuna.
Hur gör jag om jag måste avbryta loppet? Det finns funktionärer på isen som kan hjälpa till om du bryter. Glöm inte att lämna tillbaka ditt chip om du skulle bryta.
Finns det möjlighet att duscha efter loppet? Tyvärr har vi inte möjlighet att erbjuda dusch till deltagarna.
Finns toaletter? Toaletter finns uppställda vid på gräsplan vid start- och målområdet samt vid åkarstationen i Rosersberg.
Finns det någon tidsgräns man måste klara för loppet? Ja, man måste vara i mål senast kl 15:00 för att inte riskera att bli kvar på isen vid mörkrets inbrott.
Kommer det att finna mat vid starten. Ett antal företag kommer att erbjuda försäljning av mat vid startområdet.
Var kan jag parkera Om du kommer med bil kan du parkera på någon av de ordinarie parkeringsplatserna i Sigtuna. Trafikvärdar kommer att dirigera dig i rätt riktning. Åk inte ner till Strandpromenaden eftersom det snabbt kommer att bli fullt där.