Inställlt

Se informationen på startsidan!

Bild av Jesper Andersson - Destination Sigtuna

Välj mellan Fulldistans (ca 50 km) eller Halvdistans (25 km).

Första start går kl 10:00 utanför Soldäckbryggan nedanför Strandpromenaden i centrala Sigtuna. Först ut är de som vill åka lite fortare och satsar på en bra placering. Därefter släpper vi grupper om ca 10-20 personer åt gången mellan kl10:00-11:00. Fulldistans startar först och därefter halvdistans

Huvudplanen för banan är att man åker tre varv från Sigtuna söderut, in i Flottviken och sedan över till Kungsängssidan för att sedan vända tillbaka till Sigtuna. De som åker de kortare banan åker ca 1,5 varv.” 

Se fliken ”Bansträckning” nivå under Anmälan. Det planeras för en eller två åkarstationer längs vägen med vätska och energi beroende på hur den slutliga sträckningen blir.

Hjälm och isdubbar är obligatoriskt och vi rekommenderar att man medtar något mer att dricka och äta. Det kommer även att finnas ett fåtal funktionärer längs sträckan.

Vänligen notera att all åkning sker på egen risk.

Vid målgång erhåller alla tävlande en mössa och ett sittunderlag för skridskosäcken.

Anmälan kostar 600 kr och anmälan stänger 10.00 söndagen 18 februari.

Text uppdaterad: 2024-02-09

Bild/Foto – Jesper Andersson, Destination Sigtuna

Om Sigtuna

Sigtuna Stad är Sveriges epicentrum för långfärdsskridskoåkning beläget vid Mälaren, endast 11 km från Arlanda, 37 km från Stockholm och 27 km från Uppsala. Förutom Mälaren finns hundratals andra sjöar i direkt närhet där man kan söka upp de bästa isarna. När du inte åker skridskor kan du besöka kyrkor och ruiner, slott och torparbyar, minsta rådhuset och den största flygplatsen – alla är de en del av vår historia och alla är värda ett besök.

Ta gärna en promenad på Stora Gatan som är Sveriges första gågata. Gågatan anlades år 970, dvs samma år som staden Sigtuna grundades. Idag, tusen år senare, är Sigtuna fortfarande en internationell mötesplats. Mycket tack vare sitt läge och närheten till omvärlden via Arlanda, Sveriges största flygplats. Här börjar Sverige.