Anmälan

Till Covidanpassade Sigtunarännet 2021

I år har du möjlighet att välja mellan att åka Sigtunarännet Fulldistans (ca 50 km) eller Sigtunarännet Halvdistans (25 km). I år erbjuds ingen tävlingsklass.

I år erbjuds alla deltagare att på egen risk åka Sigtunarännet när som helst i perioden 13-21 februari. Den tänkta banan är öppen för alla men observera att du kör på egen risk. Såsom alltid på isar så rekommenderar vi att ni har full säkerhetsutrustning såsom hjälm, isdubbar, ispik, ryggsäck med torra kläder, ispik och att du åker i sällskap. Kontrollera folkhälsomyndighetens rekommendationer för hur många som man som högst bör vara i ett sällskap. Ta med rikligt med mat och dryck eftersom det inte kommer att finnas några åkarstationer längs banan. Isen kontrolleras INTE varje dag så du ansvarar själv för din egen säkerhet.

Medalj, mössa och sittunderlag skickas till din hemadress.

  • Anmälan är i år reducerad till 300 kr och då får du efter genomfört lopp en medalj, en mössa och ett sittunderlag som vi skickar hem till den adress du har registrerat.

Till anmälan

 

 

Om Sigtuna

Sigtuna Stad är Sveriges epicentrum för långfärdsskridskoåkning beläget vid Mälaren, endast 11 km från Arlanda, 37 km från Stockholm och 27 km från Uppsala. Förutom Mälaren finns hundratals andra sjöar i direkt närhet där man kan söka upp de bästa isarna. När du inte åker skridskor kan du besöka kyrkor och ruiner, slott och torparbyar, minsta rådhuset och den största flygplatsen – alla är de en del av vår historia och alla är värda ett besök.

Ta gärna en promenad på Stora Gatan som är Sveriges första gågata. Gågatan anlades år 970, dvs samma år som staden Sigtuna grundades. Idag, tusen år senare, är Sigtuna fortfarande en internationell mötesplats. Mycket tack vare sitt läge och närheten till omvärlden via Arlanda, Sveriges största flygplats. Här börjar Sverige.