Idag kom det förväntade regnet och det är nu stora mängder vatten på isen. Regnet ska upphöra helt i natt och just nu täcks banan av mellan 2-7 cm vatten där vi kollat. I morgon lördag väntas det på dagen bli sol, måttlig vind (4-6 m/s) och milt (1-3 plusgrader) för att framåt kvällen övergå till kallt väder (3-8 minusgrader). Den stora frågan är hur mycket vatten som försvinner i morgon och om det resterande vattnet hinner frysa igenom helt till starten kl 10:00 på söndag. Det kommer med all sannolikhet vara blanka fina isar, men det finns också risk för dubbelis om vattnet inte hinner frysa igenom helt. Blir det dubbelis kommer vi tvingas ställa in. Vi arrangörer är fortsatt förhoppningsfulla och jobbar oförtrutet på med inställningen att det kommer bli en fantastisk skridskodag på söndag, men vi är alla medvetna om att vi inte kan rå över vädergudarna om de har andra planer. Vi håller alla tummarna…